Lilla er en af ​​de dominerende farver i min have. De første lilla gæster, der viser sig frem i haven, er de lilla prydløg (Allium Purple Sensation). De skinner i al deres herlighed. Smukke, luftige kugler, der klæber godt fast på deres statelige stilke gennem det grønne underlag.

Pærer til en lilla regn
Prydløg (Allium Giganteum) er løg, som du planter mellem september og november med en afstand på cirka 7 cm. De kommer tilbage hvert år. De blomstrer fra maj til juli (afhængigt af sorten), og de kommer i hvid og lilla. De runde lilla løg står oprejst på stilken, og de kan blive op til 100 cm høje. Og hvis du som jeg har mange af dem, så kan du kun beskrive de lilla løg som en ‘lilla regn’ i din have. Din egen ‘Purple Rain’!

solbadere
De kan godt lide at være på et solrigt sted, selvom de også kan klare sig ret godt på et sted med halvskygge. Plant mange sammen i grupper, det er bedst. Der kommer flere hvert år, så det er en givende pære at sætte i din have. Den eneste ulempe er, at bladene bliver gule og grimme så hurtigt. Mit tip er derfor at placere dem mellem andre høje bunddækkeplanter, så man ikke ser de grimme blade. Jeg har disse smukke løg mellem den bløde lyserøde høje Knotweed (Persicaria bistorta). Jeg synes, det er en meget fin kombination. Jeg skar alle visne blade væk, der stadig stikker ud fra prydløgene.