Snart er de overalt igen. Med efteråret i sigte nærmer krysantemumsæsonen sig også. Jeg dyrker selv, siden jeg for nogle år siden fik stiklinger af min gamle nabo, fik jeg dem hvert år i min køkkenhave: Krysantemum. Om efteråret har jeg altid et par flotte bundter af disse fantastiske blomster fra min egen have!

Du kan også dyrke din egen!
Krysantemum er mere alsidige, end du tror. I former og størrelser og i mange forskellige former. De er stærke, står solidt på stilken og holder længe i vasen. Vil du dyrke dine egne krysantemum? Læs i denne blog, hvordan du nemt selv kan tage krysantemumstiklinger!

Krysantemum ‘den gyldne blomst’
Normalt i disse dage køber jeg også et par fine krysantemum til for- eller bagdøren. Disse er nu tilgængelige overalt og meget overkommelige. Og det er også en rigtig efterårsskønhed. Krysantemum betyder ‘gylden blomst’ – og det er et solskin for sig. Med efterårstemperaturer, skygge og lejlighedsvis solstråler får du en rig flor. Så rig, at løgkrysantemumens små krysantemum formes til en stor løg.

Løgbusken kommer i alle slags farver: lilla, lilla, cognac, gul, okker, hvid, gammelrosa og mørkerød. Også fin at give i gave. Og udover at kunne vælge den heldiges yndlingsfarve, ønsker du dem – ifølge symbolikken – et langt lykkeligt og sundt liv. Det tror japanerne især på. Vidste du, at krysantemum er det nationale symbol i Japan? Du har endda Chrysanthemum Festival der, hvor de ærer denne gyldne blomst. Hvis du stadig har en rejse til Japan på din ønskeliste, er Sapporo Chrysanthemum Festival i Hokkaido i begyndelsen af ​​november, og det er meget umagen værd.